Käytä muutama minuutti ja lue nämä ohjeet ajatuksella ja kokonaan ennen kuin aloitat.  
Kun olet rekisteröitynyt sivuille, ja ylläpito on antanut tarvittavat oikeudet, niin voit kirjoittaa artikkelin. Näkymäsi pitäisi olla tämän näköinen. Paina sivun yläreunassa "+Uusi" nappia ja valitse artikkeli:

 

 

Sitten vaan kirjoittelemaan. Tee otsikosta kuvaava, mutta älä liian pitkää. Tekstiin voi liittää kuvia ja linkkejä aivan vapaasti. Katso alla olevaa kuvaa ja lue sen tekstit.
 

Valitse vielä jutullesi "Kategoria" . Sivuilla artikkelit kuuluvat aina johonkin kategoriaan, ja sen avulla niitä on helpompi etsiä jälkikäteen. Kategorioita voidaan keksiä vapaasti lisää ja juttu voi kuulua useampaan kuin yhteen sellaiseen. Suositeltavaa olisi, että juttu kuuluu vain parhaiten sitä kuvaavaan kategoriaan.  
 

Kun haluat nähdä oikean lopputuloksen välillä, niin se pitää tallentaa ja sitä voi esikatsella. Se tapahtuu alla olevilla painikkeilla.
Huom! Tallenna juttu aina ennen esikatselua, muuten onnistut  hävittämään viimeisen muutoksen tai ensimmäisellä kerralla koko jutun. Voit tallentaa juttua aina välillä varmuuden vuoksi.
 

Nyt olet saanut artikkelin valmiiksi ja on aika siirtää se kaikkien näkyville. Se tapahtuu painamalla "Julkaise" nappia. Näet itse lopputuloksen siirtymällä nettisivuille vasemmasta yläkulmasta "Lentsu" -napilla tai suoraan artikkelinäkymään "Näytä artikkeli" napista.
Jos et ollut täysin tyytyväinen lopputulokseen, niin paina artikkelinäkymässä "Muokkaa artikkelia" ja tee muutokset. Muista aina muutosten jälkeen painaa tilanteesta riippuen "Talleta muutokset" tai "Päivitä" riippuen siitä, että kumpi niistä kulloinkin sattuu  näkymään. Jos et tee sitä, vaan menet katsomaan suoraan lopputulosta, niin muutoksesi häviävät bittiavaruuteen.
 

Hups! joku meni aivan pieleen...

Jos olet jo ennättänyt julkaista artikkelin ja haluatkin jostain syystä sen vielä kokonaan pois sivuilta. Se onnistuu myös parilla pikkutempulla. Mene sivuilla artikkelinäkymään, paina "Muokkaa artikkelia" siirtyäksesi muokkaustilaan. Etsi sen jälkeen kuvan mukainen kohta ja paina "Muokkaa" nappia. Palauta artikkelin "Julkaistu" tila "Luonnos" -tilaan ja paina OK.
Muista päivittää vielä tämän jälkeen, muuten muutos ei astu voimaan. Nyt voit kaikessa rauhassa kirjoittaa artikkelia edelleen ja julkaista sen uudelleen, kun siltä tuntuu.